Saturday, 2 January 2016

Main Belon Air Sambil Belajar

Water Balloons Games: Sesekali ajak anak main air memang best. Bukan tak boleh main selalu..nanti membazir air pulak kan :) Sebelum tu pastikan anak2 pakai baju sedia untuk dibasahkan ye. Sebelum ni Mama Q guna belon biasa je untuk main camni. Tapi baru ni terjumpa kat kedai ECO RM2 belon yang comel2 ni yang memang khas untuk main "water bombs". Lagi jimat..n puas main. Cuma tak larat nak isi air pastu kena ikat satu2.
Selain dari main baling belon air ni, boleh gak main camni. Lepas isi air dalam belon tu, tulis la apa2 untuk anak belajar . Ini namanya terbelajar tanpa sengaja heheh. Pastu gunakan jarum untuk pecahkan belon air.
Perasan tak Mama Q gantung belon tu guna rak pengantung baju? Haha banyak guna rak ni untuk aktiviti bebudak ni. Tujuannya supaya boleh bagi turun naik ketinggian rak tu ikut suka. Sebab sebelum letupkan belon, nak bagi anak2 cuba capai belon tu pada ketinggian maksima dengan gaya jengket kaki haha. Secara tak langsung ini boleh membantu perkembangan motor kasar anak2 dengan membuat regangan otot kaki dan tangan. >> Sekian <<
 

Seronok Belajar di Rumah Template by Ipietoon Cute Blog Design