Aktiviti Maulidur Rasul dengan anak-anak

Assalamualaikum...
Masa sambutan Maulidur Rasul baru2 ni kita orang buat aktiviti indoor je.
Macam biasa tahun ni pun bacakan sirah Nabi Muhammad SAW. Lepas tu mama buatkan "interactive notebook" macam ni untuk Kakak ngan Qisya.


Idea buku macam ni dapat dari pinterest.
Buku ni sebenarnya lebih pada nak tarik minat anak menulis atau secara tak langsung latihan mengeja. Ini dah kira cam buku aktiviti la jugak. Selain dari aktiviti menulis, ada aktiviti mewarna, word search ngan Math sekali.

Qayra pulak tetap belum bersedia nak buat kerja2 macam ni. Tapi mama gantikan dengan kraf gajah guna cawan pakai buang ni.


Tak semestinya kena lengkap dengan bahan yang mahal, selagi ada bahan terpakai atau sedia ada kat umah tu buat sesuatu. Betul tak? Asalkan objektif tercapai.




Mama Q3 2014. Powered by Blogger.